Pianoflytt Stockholm – planera flytten från grunden 

Dags att genomföra en pianoflytt i Stockholm? Vi tänkte här nedan ge några råd kring en sådan typ av mer spektakulär flytt. Att flytta ett piano är långt ifrån enkelt. Till skillnad från andra tunga saker så handlar det om ett instrument som kan ha ett högt ekonomiskt värde – och samtidigt också ett väldigt högt värde rent personligen. 

Det väger mycket och det är svårt att få grepp om – något som gör att en pianoflytt kommer att kräva en god fysisk förmåga. Utöver detta så kan det också handla om trappor och annat som försvårar flytten. 

Överväg en professionell pianoflytt 

Innan vi går igenom våra tips så ska vi säga följande: har du ett piano som du är extremt rädd om och som har ett högt ekonomiskt värde? Ta hjälp. Det finns flyttföretag som erbjuder pianoflytt i Stockholm som en unik tjänst. 

Det innebär att de har ansvarsförsäkring, att de har erfarenhet och att de dessutom kan använda sig av andra metoder för flytten – exempelvis liftar eller kranar. Detta borgar för en trygg flytt och där man dessutom kan använda sig av Rut-avdraget och dra av halva kostnaden för arbetet. Det bör vara ett alternativ att överväga. 

Vill du däremot flytta ditt piano på egen hand – tänk då på följande: 

  • Mät! Se till att mäta pianot innan och använd de måtten för att säkerställa att pjäsen kommer in genom dörrar, förbi passager och nedför trapporna. 
  • Prova! Se till att ni som ska bära göra några provlyft innan ni börjar på allvar. Hur ska ni stå och finns det exempelvis platser längs vägen där ni kan hämta andan? 
  • Riskbedömning! En pianoflytt i Stockholm som ska ske via trappor kan innebära en risk för skador. Hur minimerar ni dessa och hur ska ni agera för att utesluta risken för att någon fastnar – eller får tyngden över sig? Diskutera innan! 
  • Bärremmar! Använd bärremmar vid er pianoflytt i Stockholm. Dessa gör att ni får en enklare väg att bära då de större musklerna aktiveras och då vikten fördelas jämnare mellan er.