Bygga sitt drömhus från grunden

Visst låter det spännande. Men är det möjligt? Absolut, man kan göra det, med lite hjälp. Så varför inte greppa penna och papper och börja skissa. Man måste börja någonstans, eller hur!

En husdröm måste börja någonstans. Kanske har man hittat den perfekta platsen och sett huset för sitt inre.

En morgon när Beatrice satt och läste tidningen fick hon syn på en tomtannons. Hon och Niclas hade länge letat efter platsen att bygga sitt drömhus på och hon skrek rakt ut av glädje. Resten är historia. Nu stod huset klart. Förutom en del ändringar som arkitekten föreslagit såg huset ut som de önskat. Nu väntade de bara på nytillskottet som snart skulle komma. En liten labradorvalp som skulle göra deras bild komplett.

Vad det innebär att ta hjälp av en arkitekt

I ett första steg bokar man tid för ett möte. När man träffas gås projektet igenom. Kunden berättar om sina önskemål. Vilken typ av fastighet det är och var den ska byggas. Sedan sätter en arkitekt igång med att rita huset. Ofta gör denne flera alternativ. Nästa gång man ses går man igenom de olika alternativen.

De kan hjälpa till med komplicerade projekt som exempelvis en svårbyggd tomt. Tillsammans med sina kunskaper om konstruktioner har de ofta ett stort nätverk av entreprenörer. Duktiga hantverkare som vet hur man bygger för att spara el och värna om miljön. Allt för att kunden ska känna sig trygg i vetskapen om att det nya hemmet blir precis som de planerat. Läs mer om arkitekter på denna sida: arkitektstockholm.biz