Växter som står emot vinterns kyla

Grön som en smaragd och väldoftande som en citrusfrukt. Vad kan du väl önska dig mer av en städsegrön buske som du även kan använda som ett insynsskydd? Då ska du välja en thuja eller två.

Hösten är vacker med alla sina färger på löv och bär. Och vinterns vita täcke lyser upp vackert med hjälp av all belysning på gator och i trädgårdar. Men det finns de där dagarna emellan allt detta, då alla träd och buskar består av kala kvistar. Och marken är brun och trist, och ser mest bara smutsig ut. Då finns det ett tips på hur du kan få en frodig och grön trädgård som är full av färg. Och som samtidigt behåller insynsskyddet mot den där pratglada grannen.

Som en ädelsten ska den gnistra

Busken thuja smaragd har verkligen fått ett välförtjänt namn, för det är en städsegrön buske som ser så där vårigt och glatt grönskande ut, trots att det är minusgrader och inte ens katten vill sätta tassen utomhus. Ser du dessutom till att fylla trädgården med hela häckar av thujor och andra vintergröna och städsegröna växter så kan du få en trädgård som alltid är härlig att se ut i. På alla dagar av året. Kanske fyller du även på med växter som till och med kan blomma när frosten ännu finns kvar i marken. Eller som har färgglada bär som hänger kvar, till både din och fåglarnas stora glädje. Oavsett om det blir snö eller ej.