Hur ska man packa flyttkartonger?

Packa kan låta tråkigt. Men egentligen är det en komplicerad uppgift. Inte nog med att man ska lägga ömtåliga saker mjukt så att de inte går sönder. Det är trevligt om man dessutom kan hitta dem.

För att kunna packa på ett bra och kontrollerat sätt är det bra att rensa i röran. Ingen tid är så bra att rensa på som när man ska flytta till något nytt. Slippa hitta plats för saker som man ändå aldrig kommer att använda.

Hur man ska transportera bohaget är en viktig del av processen. Är det en flyttfirma som ska ta hand om det har de önskemål om hur man packar. Men generellt skulle man kunna säga att det är lättare att stapla om man packar i kartonger. Som helst är lika stora. Vissa flyttfirmor kan man hyra kartonger av.

Skriv tydligt på kartongerna så blir det lätt att hitta i nya lyan. Det som egentligen kommer på första plats är: börja i tid. Välj ett rum där det finns plats att stapla kartongerna i väntan på flytten.

Eller så gör man det enkelt för sig

Några packar inför flytten för att de tycker att det är roligt eller för att de vill ha koll. Många packar för att de vill och gör allt själva för att spara pengar. Men numera gäller rut-avdraget inte bara flyttstäd utan även själva flyttjobbet. Så numera finns det inte bara tid att spara på att lämna bort allt jobb. Oavsett om du bokar flyttfirma i Pajala eller i Stockholm. Läs mer om flytt på denna hemsida: peterakare.se